Catappa bladeren Nano 10x

Log in om de prijs te zien

Afmeting Catappa M bladeren: 10-11cm

Artikelnummer: 45341 Categorieën: ,
Gewicht 0,02 kg

Productdetails

catappa Afmeting 21-40cm

Inhoud: 10 stuks en 25 stuks

Catappa bladeren worden regelmatig gebruikt in aquaria doordat de donkere kleur van het water het licht dempt en de natuurlijk leefomgeving van veel vissen imiteert. Tevens kan het helpen om stress bij vissen te verminderen! Dit is de reden dat veel aquaria liefhebber de bladeren in hun bakken gebruiken. Zorg voor meer nog natuurlijke elementen in het verblijf met onze kokosnoten.

Voordelen

Wanneer de bladeren in het aquarium worden gelegd zullen de catappa bladeren langzaam afbreken, waarbij tannine vrijkomen die het water geel of bruin doet kleuren. De stoffen in de catappa bladeren (looistoffen), stimuleren een verdichting van de slijmhuid. Door de verdichting van de slijmhuid wordt de huid beter beschermd en komen de kleuren van de vissen beter naar voren. Daarnaast hebben deze stoffen ook antibacteriële werking en zijn ze PH verlagend.

 

✓ Verdichtende werking slijmhuid.
✓ Voorkomt schimmels, bacteriële problemen en stress.

✓ Natuurlijke verzorging pH

 Gebruik

De bladeren kan je direct in het aquarium leggen, waar ze zich volzuigen met water waarna ze langzaam naar de bodem zinken. Hierna zullen de werkzame stoffen vrijkomen. Dit proces duurt twee tot drie weken, hierna kan je een nieuw blad in het aquarium plaatsen. De bladeren kan je in het aquarium laten liggen aangezien ze ook als populaire snack dienen. Catappa bladeren zijn ook te gebruiken in het terrarium als decoratie of als schuilplaats. Onze bladeren zijn 100% veilig.

Weetje

De catappa bladeren komen uit een grote tropisch boom genaamd Terminalia catappa. Deze boom kan ongeveer 40 meter groot worden en komt voor in de tropische regio’s van Azië, Australië, Afrika en Zuid-Amerika.  Doordat de bladeren en de schors veel goede stoffen bevatten worden deze ook gebruikt in medicijnen in de regio´s waar de boom te vinden is. De bladeren worden direct van de boom geplukt, schoongemaakt, gladgestreken en daarna in de zon gedroogd. Als je de Catappa bladeren droog bewaard, zijn ze vrijwel onbeperkt houdbaar.

 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Catappa bladeren Nano 10x” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kunnen we helpen?

Je kunt ons bereiken via Facebook, e-mail en WhatsApp. We geven altijd binnen 48 uur antwoord.

facebook email whatsapp

Liever bellen?

Bel ons via 023 205 2357

help_persoon