Legholen rond

Log in om de prijs te zien
Artikelnummer: N/B Categorieën: , , ,
Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Kleur

,

Maat

Small, Medium, Large, Xlarge

Productdetails

Wij leveren de ronde legholen in 4 verschillende maten en 2 verschillende kleuren.

  • Leghol rond small zijn 9,5x4x3cm groot.
  • Leghol rond medium zijn 12x5x4cm groot.
  • Leghol rond large zijn 14,5×6,5×4,7cm groot.
  • Leghol rond Xlarge legholen zijn 19,5×7,8x6cm groot.

Onze legholen zijn handgemaakt van keramiek en ze zijn 100% veilig voor mens, dier en natuur. De legholen zijn verkrijgbaar in de rode en bruine kleur. Al onze keramische legholen worden handgemaakt in IJmuiden, Nederland.   Al onze keramische decoratie is gemakkelijk schoon te houden en heeft een extreem lange levensduur.   Legholen zijn schuilplaatsen welke door meerdere vissoorten gebruikt worden om hun eieren in af te zetten en/of om hun jongen in groot te brengen. Vooral Harnasmeervallen (l-nummers) gebruiken deze schuilplaatsen om hun eieren af te zetten, vaak worden deze dan door de man bewaakt tot ze zijn uitgekomen. Voor de kweek van l-nummers raden wij aan om meerdere vormen en maten te gebruiken zodat de l-nummers zelf kunnen kiezen welke zij het beste vinden. Probeer de legholen ook in verschillende stromingsrichtingen te leggen, dit zullen de vissen waarderen. Legholen kun je natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld als schuilplaats of als versiering.   Naast dat deze veel worden gebruikt in het aquarium kunnen ze ook zeer goed gebruikt worden in het terrarium of voor in een knaagdierenverblijf. Doordat het keramiek poreus is neemt het vocht en warmte op waardoor het perfect te gebruiken is als vochtig grotje of als warmte grotje. Naast ons ronde, bieden wij ook een ruim assortiment aan met andere soorten legholen. Wij hebben onder andere vierkante, D vormige, driehoek vormige en natuurgetrouwe holen in ons assortiment.   Voor het aquarium:

  • Het ronde small leghol is geschikt voor kleine L-nummers tot 10cm zoals de Borstelneus Ancistrussen, L002, L015, L046, L104, L129, L340, L400, L411, etc.

De Small legholen zijn ook geschikt voor jongbroed L-nummers en kleine kreeften/garnalen.

  • Het ronde medium leghol is geschikt voor de wat stevigere L-nummers tot 12 cm zoals de L046, L102, L129, L136, L144, L181, L199, L201, L236, L260, L262 en de L397. De L046 wordt door verschillende kwekers gekweekt in onze ronde small en medium legholen.

Daarnaast zijn ze natuurlijk ook te gebruiken als schuilplaats voor kreeften, garnalen, meervallen, etc.

  • Ons ronde large leghol is geschikt voor de kweek van L-nummers tot 16 cm zoals de L066, L070, L144, L201, L204 en L333. De ronde legholen hebben zich meermaals bewezen bij de kweek van zeer moeilijk te kweken L-nummers.

Daarnaast zijn ze natuurlijk ook te gebruiken als schuilplaats voor kreeften, garnalen, meervallen, etc.

  • Het ronde Xlarge leghol is geschikt voor L-nummers tot 18 cm zoals de L070 en de L264. De legholen zijn open aan de voorkant en gesloten aan de achterkant.

Naast dat deze legholen veel worden gebruikt bij de kweek van L-nummers kunnen ze ook gebruikt worden als schuilplaats of decoratie voor botia’s, grote kreeften, grote garnalen, meervallen, etc.   Voor het terrarium en voor knaagdieren: De large en Xlarge holen zijn te gebruiken als ideale schuilplaats voor zowel kleinere reptielen als de kleinere knaagdieren. Doordat het keramiek poreus is neemt het vocht en warmte op waardoor het perfect te gebruiken is als vochtig grotje of als warmte grotje.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Legholen rond” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kunnen we helpen?

Je kunt ons bereiken via Facebook, e-mail en WhatsApp. We geven altijd binnen 48 uur antwoord.

facebook email whatsapp

Liever bellen?

Bel ons via 023 205 2357

help_persoon