Legholen rond

Log in om de prijs te zien
Artikelnummer: N/B Categorieën: , , , ,
Gewicht N/B
Afmetingen N/B
Maat

Small, Medium, Large, Xlarge

Kleur

,

Productdetails

CeramicNature maakt de ronde legholen in 4 verschillende maten en 2 verschillende kleuren.

 • Leghol rond small zijn 9,5 x 4x 3cm groot.
 • Leghol rond medium zijn 12 x 5 x 4cm groot.
 • Leghol rond large zijn 14,5 x 6,5 x 4,7cm groot.
 • Leghol rond Xlarge zijn 19,5 x 7,8 x 6cm groot.

 

De legholen rond worden met de hand gemaakt in ons eigen atelier in Nederland. Alle CeramicNature holen zijn van keramiek gemaakt, wat veilig is voor mens, dier en natuur. De holen rond zijn verkrijgbaar in 4 verschillende maten, in de kleuren rood (terracotta) en bruin. Ze zijn open aan de voorkant en gesloten aan de achterkant.

 

Stapelplaten

Voor het stapelen van de legholen raden we de stapelplaten aan. Deze zijn beschikbaar in 3 maten en in de kleuren terracotta rood, bruin en mixcolour. De stapelplaten zijn te gebruiken bij de legholen, small, medium en large.

 • Stapelplaat small: 14,5 x 12x5cm – 2 legholen onder en 1 leghol bovenop
 • Stapelpaat medium: 22 x 12,5cm – 3 legholen onder en 2 legholen bovenop
 • Stapelplaat large: 32 x 12,5cm – 4 legholen onder en 3 bovenop

 

Aquarium

De legholen rond worden gebruikt bij de kweek van verschillende L-nummers (Harnasmeervallen), zijn ideale schuilplaatsen voor andere meervallen, kreeften, garnalen, botia’s, kuhli’s, etc. Harnasmeervallen (L-nummers) gebruiken legholen om hun eieren in af te zetten, vaak worden deze dan door de man bewaakt tot ze zijn uitgekomen.

 

Voor de kweek van L-nummers raden wij aan om meerdere vormen en maten te gebruiken zodat de L-nummers zelf kunnen kiezen welke zij het beste vinden. Naast de ronde legholen hebben we ook rechthoekige leghol, D-vorm leghol, driehoek leghol, XXL leghol, catfish caves en mixcolour caves. L-nummers zullen kiezen voor een leghol die niet veel groter is dan zijzelf, let hierop bij de aanschaf. Probeer de legholen ook in verschillende stromingsrichtingen te leggen, dit zullen de vissen waarderen. Wil je niet kweken met vissen dan zijn legholen ook zeer fijne schuilplaatsen voor o.a. botia’s, grote kreeften, grote garnalen, meervallen, etc.

 

L-nummers
 • Het ronde small leghol is geschikt voor kleine L-nummers tot 10cm zoals de Borstelneus Ancistrussen, L002, L015, L046, L104, L129, L340, L400, L411, etc. De Small legholen zijn ook geschikt voor jongbroed L-nummers en kleine kreeften/garnalen.

 

 • Het ronde medium leghol is geschikt voor de L-nummers tot 12 cm zoals de L046, L102, L129, L136, L144, L181, L199, L201, L236, L260, L262 en de L397. De L046 wordt door verschillende kwekers gekweekt in onze ronde small en medium legholen. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook te gebruiken als schuilplaats voor kreeften, garnalen, meervallen, etc.

 

 • Ons ronde large leghol is geschikt voor de kweek van L-nummers tot 16 cm zoals de L066, L070, L144, L201, L204 en L333. De ronde holen hebben zich meermaals bewezen bij de kweek van zeer moeilijk te kweken L-nummers. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook te gebruiken als schuilplaats voor kreeften, garnalen, meervallen, etc.

 

 • Het ronde Xlarge leghol is geschikt voor L-nummers tot 18 cm zoals de L070 en de L264.

 

Terrarium

Ze zijn ook te gebruiken als schuilplaats voor de kleinere reptielen en amfibieën zoals kikkers en kleine gekko’s. Doordat keramiek poreus is neemt het vocht en warmte op waardoor het perfect te gebruiken is als vochtige of warme schuilplaats.

 

Duurzaam keramiek

Ons keramiek is 100% veilig voor mens, dier en milieu. De ronde legholen hebben een lange levensduur en worden handgemaakt van keramiek. Doordat de kleur is ingebakken in de klei zal de kleur nooit verdwijnen. Hierdoor zijn de legholen ook makkelijk schoon te maken. Schoonmaken kan gemakkelijk met een zachte spons en warm water.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Legholen rond” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kunnen we helpen?

Je kunt ons bereiken via Facebook, e-mail en WhatsApp. We geven altijd binnen 48 uur antwoord.

facebook email whatsapp

Liever bellen?

Bel ons via 023 205 2357

help_persoon