1-10-2021 – Maria Girgis en Timo Bijnsdorp

 

Wie is Reptilis?

Reptilis is een reptielenkweek- en acclimatisatiecentrum gevestigd in Bailleul, Frankrijk.

Zij hebben twee vestigingen, één daarvan is het kweekcentrum, gelegen in Godewaersvelde. Dit kweekcentrum werd opgericht door Stéphane Rosselle in 1999. Het is een gebouw van 500 m2 waar zij reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren kweken en acclimatiseren. Zij hebben ongeveer 1200 fokkers en toekomstige fokkers.

In het kweekcentrum zijn er drie dierenverzorgers, één voor de baby-slangen, één voor de hagedissen, schildpadden, amfibieën en krokodillen en één voor het kweekbestand. Zij hebben ook een persoon die belast is met de voorbereiding van de expedities. Reptilis doet regelmatig een beroep op seizoenarbeiders.

De tweede vestiging is de Reptilis winkel, een project waar ze bijna 5 maanden aan gewerkt hebben. In de winkel hebben ze twee verkopers. Aan de andere kant, Anne-Laure Rosselle en Stéphane die de twee vestigingen beheren, evenals alle communicatie en de site.

 

Deze winkel is de voortzetting van het kweek- en acclimatisatiecentrum. Het doel van de winkel gespecialiseerd in terrariums is om de klant te kunnen ontvangen en hun de reptielen en amfibieën voor te stellen die in hun broedplaatsen en/of andere continenten zijn geboren. Reptilis shop biedt u enkel de beste merken aan om u de beste uitrusting voor uw reptielen op de website aan te bieden.

Reptilis shop heeft al zijn hart in het ontwerp en de realisatie van deze winkel gestoken, zodat u zich er goed in kunt voelen. De winkel lijkt precies op hen! Warm, natuurlijk en vriendelijk.

Partnership met CeramicNature

CeramicNature levert producten die gebruikt kunnen worden voor uw reptielen, onder andere: Natuurlijke rotsimitaties, terrariumschalen en achterwanden. De rotsen bieden een perfecte schuilplaats voor vissen, reptielen en knaagdieren. Decoratieve stenen kunnen ook worden gebruikt in combinatie met onze achterwanden. De terrariumschalen hebben trapjes waardoor uw dieren erin en eruit kunnen en zijn verkrijgbaar in hout- of steenmotief. De kommen kunnen ook dienst doen als zwembad. De producten die wij aanbieden zijn gemaakt met de bedoeling de leefomgeving van het reptiel er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien.

BRUIN / BEIGE ROTS EFFECT PLAQUETTE
Rotseffectplaat voor bevestiging aan de terrariumwand

 

Interesse om een van onze partners te worden? Schrijf u hier in Mijn account