1-10-2021 – Maria Girgis en Timo Bijnsdorp

Wat is keramiek?

De term ‘keramiek’ wordt traditioneel gebruikt voor alle voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Het begrip keramiek is afkomstig van het Griekse woord ‘Keramos’, dat staat voor leem, pottenbakkersklei ofwel ‘werk gemaakt van aarde’. De ontdekking om van klei een komvormig voorwerp te maken, stamt uit de vroegste tijden van de mensheid. Zo ontdekte ze dat klei na droging in de zon geschikt is om daar water mee te kunnen opscheppen, waardoor men makkelijker water kon drinken, in plaats van het te moeten oplikken of opslurpen uit een plas, meer of rivier. De doorbraak ontstond toen men, waarschijnlijk bij toeval, het pottenbakken ontdekte. De winning van deze grondstoffen gebeurt zeer zorgvuldig, met respect voor flora en fauna. Na afgraving krijgen de kleiwinningsgebieden een nieuwe bestemming, veelal als natuurgebied. 

Klei wordt nadat het bewerkt, gevormd en gedroogd is, gebakken tot een steenachtig materiaal: keramiek. Wij gebruiken klei als basis voor  verschillende keramische producten voor vissen, reptielen en knaagdieren.

 

 

Producten die wij maken

Onze decoraties zijn handgemaakt van keramiek en zijn 100% veilig voor mens, dier en natuur. Onze keramische producten zijn uniek door het duurzame karakter. Bovendien zijn de producten kleurvast, vrij van schadelijke stoffen en weinig milieubelastend door de lange levensduur.

Doordat het keramiek poreus is neemt het vocht en warmte op waardoor het perfect te gebruiken is als vochtig grotje of als warmte grotje. Naast dat deze veel worden gebruikt in het aquarium kunnen ze ook zeer goed gebruikt worden in het terrarium of voor in een knaagdierenverblijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

De decoratie heeft een natuurlijke uitstraling en biedt een perfecte schuilplaats voor vissen, reptielen en knaagdieren. Alle decoratie is gemakkelijk schoon te maken en gaat lang mee omdat de kleur is ingebakken in de klei. En de planten hechten zich ook goed vast aan het keramiek. Kortom dus een duurzaam product in alle opzichten.

Iglu Multicolour

 

De Iglu’s zijn perfect voor aquariums, terrarium en knaagdieren.

De kleur van de Iglu’s is ingebakken in de klei waardoor de kleur niet zal verdwijnen zoals bij geverfde aquarium decoratie.

 

 

 

De pyramids zijn keramische garnalentorens welke perfect te gebruiken zijn als schuilplaats of kweekhol voor uw garnalen.

De pyramids zijn ideaal om te gebruiken als schuilplaats en decoratie.

Naast onze pyramids, bieden wij ook een ruim assortiment aan met andere decoraties, schuilplaatsen, achterwanden, vochtige grotjes, watervallen, natuurproducten, etc. 

Bekijk onze andere producten op www.ceramicnature.com

 

 

Onze producten zijn getest en gemaakt van hoogwaardige materialen om duurzaamheid en veiligheid te garanderen.