1-10-2021 – Maria Girgis en Timo Bijnsdorp

 

Geschiedenis van Poisson d’Or

Het hele idee van Poisson d’Or begon aan het eind van de jaren zestig. Toen raakten de stichtende ouders (de Vanwikenborne) gepassioneerd door aquaria. In die tijd was het aanbod niet wat wij nu kennen, zowel qua vis als qua materiaal. In de weinige winkels van de streek konden echter wel enkele variëteiten worden gevonden.

De aanschaf van een kweekaquarium was het eerste wat ze hadden. Na verloop van tijd en van het een kwam het ander, werden de vissen verkocht aan andere liefhebbers. De vraag naar niet-geproduceerde vis (het overgrote deel) bracht hen ertoe hun eerste winkel van 30 m2 te openen in het ouderlijk huis. After a while and one thing lead to another, the fish were sold to other enthusiasts.

Hotel en decoratie van CeramicNature
Hotel en decoratie van CeramicNature

 

In 1977 werd een nieuwe stap gezet met de opening van een nieuwe winkel. Deze bevond zich aan de achterkant van de bestaande winkel. Verder had het een oppervlakte van ongeveer 300 m2. Dit was op 31 rue Gustave Lepoutre in Moeskroen. Na verschillende uitbreidingen verhuisde de Poisson D’or in 1977 en bleef in Moeskroen (rue de Comines, vorig adres).

Na tien jaar van ontwikkeling van de activiteit “Aquarium postorder en tuinvijvers” vonden zij zichzelf opnieuw op de verkeerde plaats en besloten te verhuizen.

In al die jaren zijn zij altijd gedreven geweest door dezelfde passie voor vissen en waterdieren.

In 2007 was de ruimte in de rue de Comines bijna op, nam het aantal klanten toe en was voor het opzetten van een VPC-dienst een groter pand nodig. Daarom werd een project uitgevoerd voor de bouw van een gebouw plus een kas van 1250 m2 voor de huisvesting van de tuinvijversector.

Vanaf 2010 tot nu breidt het bedrijf zich uit, kwaliteit, service en keuze maken Poisson d’Or een van de leiders op de Europese markt.

Partnership met CeramicNature

Er is een goede samenwerking tussen Poisson d’Or en CeramicNature. De passie van dit Belgische bedrijf en het handwerk met de beste materialen en de beste kwaliteit van CeramicNature hebben ervoor gezorgd dat deze twee bedrijven elkaar goed aanvullen en verschillende producten verkopen. Poisson d’Or verkoopt diverse producten, zoals keramische producten, ZissAqua-artikelen en legholen.

CeramicNature shrimpsticks ook verkocht door Poisson d'Or
CeramicNature shrimpsticks

 

Interesse om een van onze partners te worden? Schrijf u hier in https://ceramicnature.com/mijn-account-2/