Door de flinke groei van webwinkels is het aantal pakketzendingen in Nederland de afgelopen jaren enorm gestegen. De enorme toename in pakketzendingen heeft ook z’n weerslag op het milieu, en daarom kiezen wij voor hergebruikte dozen. In deze blog lees je over hoe wij dit aanpakken.

Dozen hergebruiken

Door dozen te hergebruiken in plaats van direct weg te gooien, kunnen we het milieu enorm ontlasten. Elke ton herbruikbaar golfkarton bespaart meer dan 20.000 liter water, 2.026 km aan brandstof voor vrachtwagens, meer dan 3 kubieke meter stortcapaciteit en 266 kg. luchtverontreiniging. Maar wat is precies een hergebruikte doos? Dit kan een bestaande doos van een leverancier zijn, maar ook een doos uit een restpartij of een overproductie. Het is een doos die nog in een goede staat verkeert en daarom prima te hergebruiken is. Kortom, een duurzame oplossing voor het behoud van ons milieu. Wij nemen de kartonnen dozen over van een bedrijf die ze normaal zou weggooien. De dozen worden opgespaard tot er een pallet vol staat en dan halen wij de dozen op.

Naast dat wij dozen overnemen krijgen wij ook veel dozen aangeleverd van mensen om ons heen, deze sorteren wij dan op dikte en formaat. Indien wij de dozen niet kunnen gebruiken brengen wij deze naar een grote papiercentrale waar de dozen gerecycled worden en zo een 2de leven krijgen.

Hergebruik opvul en verpakkingsmateriaal

Naast hergebruikte dozen, gebruiken wij als verpakking en opvulmateriaal gerecyclede kranten. Wij hebben allerlei instanties benaderd die kranten voor ons sparen zodat wij deze kunnen gebruiken bij het verzenden van pakketten. Het is zeker niet de mooiste oplossing maar wij willen het milieu zo min mogelijk belasten. Bij sommige pakketten gebruiken wij ook schuim, luchtkussen of noppenfolie dit is allemaal rest materiaal van onze leveranciers en andere bedrijven. Dit wordt dus ook allemaal hergebruikt.

Hergebruikte dozen – Bonny Groot

Voor ons een kleine moeite en beter voor het milieu!