ZC-II Co2 Generator

Log in om de prijs te zien
Artikelnummer: 44062 Categorieën: , ,
Gewicht 0,5 kg

Productdetails

De ZissAqua ZC-II ook wel Co2 generator genoemd, Is een regelbare generator welke op zeer makkelijke wijze Co2 kan toevoegen aan een aquaria tot 200 Liter.

  • Geschikt voor aquaria tot 200L
  • Afmeting: 12×11,5×27,5cm

 

De ZC-II wordt buiten het aquarium gebruikt en brengt de Co2 middel een diffuser in het aquarium. Co2 zorgt ervoor dat planten mooi en uitbundig gaan groeien. Ook verlaagd CO2 de pH-waarde van het water. Hierdoor wordt de kans op infecties en ziekten bij dieren verlaagd. Dit product kan goed helpen bij het creëren van de juiste omstandigheden voor dieren. ZC-II is zowel geschikt voor de beginnende als de professionele aquariumliefhebber. (kan je hem ook in een terrarium zetten?

In tegenstelling tot de conventionele bio CO2-generatoren, werkt de ZissAqua ZC-II direct. De ZC-II produceert geen onnodig ethanol en werkt zonder te worden beïnvloed door de omgevingstemperatuur. De refill verpakking gaat meer dan 45 dagen mee. De geproduceerde Co2 kent een zuiverheid van 99% en werkt met een constante snelheid.

De set bestaat uit:
1x ZC-II Co2 generator
1x ZD-200 Co2 diffuser
1x luchtslang
Bij de set is geen refill verpakking bijgevoegd, deze dient apart te worden aangeschaft. De ZCR-160 refill kan je hier vinden.

Gebruiksaanwijzing:

1) Sluit eerst de snelheidsregelklep #3. (Belangrijk)

2) Voeg het poeder van de ZCR-160 refill verpakking toe aan de #2 powder tank.

3) Voeg ongeveer 200 ml water aan #2 powder tank en spoel tegelijk de rode rubberen hoofdafsluiting af.

4) Plaats de #1 Up Solution Tank op de #2 Down Powder Tank en sluit deze.

5) Draai dop #4 open en voeg de vloeistof van de ZCR-160 refill verpakking toe aan de #1 Up Solution tank. (controleer a.u.b. of de #3 snelheidsregelklep was gesloten voordat u deze toevoegd)

6) Sluit de #4 dop en installeer de diffusor ZD-200 in het aquarium.

7) Open snelheidsregelklep #3 en pas deze aan om de oplossing uit de nr. 1 Up Tank langs het druppelgat #5 te laten vallen. (Kit van 160 g: één druppel per vijf tot acht minuten)

8) Markeer de positie van de #3 snelheidsregelklep bovenaan met een marker. Hierdoor is het gemakkelijk om dit opnieuw in te stellen bij de volgende installatie.

9) Controleer nogmaals of de bovenste oplossing met de door u ingestelde snelheid daalt.

* Als de oplossing daalt maar de ZD-200 diffusor geen Co2 produceert, draai dan de #1 Up solution tank los en was de rode hoofdafdichting nogmaals met water zoals beschreven in stap 3 en sluit u opnieuw aan.

* Als u de hele ZC-II onder water houdt, kunt u eenvoudig controleren op lekkage.</td>

1) Gebruik 24 uur continu: het sluiten van snelheidsregelklep #3 kan de vorming van kooldioxide stoppen, maar stopt niet onmiddellijk. Gebruik 24 uur continu, tenzij u voor een lange tijd wilt stoppen.

In het geval van een aquarium van 100 liter wordt 20 ppm koolstofdioxideconcentratie geleverd door een enkele druppel per 6 seconden van de bellenteller. Bij meer dan 40 ppm koolstofdioxideconcentratie kunnen aquariumdieren sterven.

Navulling niet inbegrepen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “ZC-II Co2 Generator” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kunnen we helpen?

Je kunt ons bereiken via Facebook, e-mail en WhatsApp. We geven altijd binnen 48 uur antwoord.

facebook email whatsapp

Liever bellen?

Bel ons via 023 205 2357

help_persoon