Catappa bladeren XL 10x

Log in om de prijs te zien

Afmeting Catappa XL bladeren: 21-40cm

Artikelnummer: 45106 Categorieën: ,
Gewicht 0,025 kg

Productdetails

Catappa bladeren 21-40cm.

Met de CeramicNature Catappa bladeren kun je je vissen, garnalen en andere aquariumbewoners op een natuurlijke manier verzorgen. De Catappa (ook bekend als Ketapang-, Amandel-, Terminalia of  zee-amandelboom bladeren), dienen tegelijkertijd als waterzuiveraar voor zoetwater aquaria.

De stoffen in de Catappa bladeren (looistoffen), stimuleren een verdichting van de slijmhuid. Door de verdichting van de slijmhuid wordt de huid beter beschermd en komen de kleuren van de vissen beter naar voren. Daarnaast draagt Catappa ook bij aan meer welzijn en vitaliteit.

 

Wanneer ze in het aquarium worden gelegd zullen catappa bladeren langzaam afbreken, waarbij tannines vrijkomen die het water geel of bruin doen kleuren. Deze tannines kunnen de pH van het water verlagen en zouden bacteriën en schimmels doden, wat handig uitkomt bij kwetsbare vissen. De donkere kleur van het water dempt het licht en imiteert de natuurlijke leefomgeving van veel vissen, wat stress kan helpen verminderen. Dit is de reden dat veel aquarianen de bladeren in hun bakken gebruiken.

 

Voor het verzorgen van het aquariumwater op een natuurlijke manier, heb je met de CeramicNature Catappa bladeren een geschikt product in handen. Bovendien zijn de Catappa bladeren en prachtige decoratie voor in het aquarium en terrarium.

De bladeren hoeven niet bewerkt te worden voordat ze gebruikt kunnen worden. De droge bladeren zinken na enkele dagen (1-2) en zullen zich na enkele dagen volzuigen met water waarna ze naar de bodem zinken. Hierna zullen de werkzame stoffen vrijkomen. Dit proces duurt twee tot drie weken, hierna kan je een nieuw blad in het aquarium plaatsen. De bladeren kan je in het aquarium laten liggen aangezien ze ook als populaire snack dienen. Garnalen, meervallen, L-nummers, etc. zijn gek op de bladeren en schrapen ze leeg.

 

De bladeren worden direct van de boom geplukt, schoongemaakt, glad gestreken en daarna in de zon gedroogd. Als je de Catappa bladeren droog bewaard, zijn ze vrijwel onbeperkt houdbaar.

 

Catappa bladeren CeramicNature samengevat:

  • A kwaliteit Catappa bladeren voor zoetwateraquaria.
  • Natuurlijke verzorging van de Ph.
  • Bevorderd kweek vissen.
  • Bijvoer voor garnalen, kreeften en L-nummers.
  • Verdichtende werking slijmhuid.
  • Verbeterd kleur en vitaliteit vissen.
  • Verzorging van vissen en ongewervelden.

Gebruik: ca. 1 blad per 70 liter water (10 of 25 bladeren per verpakking).

Afmeting: 21-40cm

Bekijk ook onze andere natuurproducten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Catappa bladeren XL 10x” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kunnen we helpen?

Je kunt ons bereiken via Facebook, e-mail en WhatsApp. We geven altijd binnen 48 uur antwoord.

facebook email whatsapp

Liever bellen?

Bel ons via 023 205 2357

help_persoon